Yoga op het strand van Hollum, Ameland

Wil je deze zomer van 2017 iets bijzonders meemaken in je vakantie?

Ga dan met mij mee naar het strand van Hollum op Ameland en doe mee aan een yoga. Heerlijk in de open lucht met je voeten in het zand een yogahouding doen. Het geluid van de zee en de warmte van de zon maken yoga op het strand een belevenis op zich. Yoga is voor alle leeftijden dus iedereen kan meedoen.

19 juli: 19.00 uur
20 juli: 8.30 uur en 19.00 uur
21 juli: 8.30 uur en 19.00 uur
22 juli: 8.30 uur en 19.00 uur

Verzamelen bij bushalte Sier aan Zee
matje, grote badlaken of kleed meenemen

kosten:  € 10

Alle leeftijden

Yoga at the beach of Hollum, Ameland

Do you want to experience something really special? Come with me for a yogalesson on the beach

we gather at the busstop of Sier aan Zee
requid: (beach) towell
All ages
cost: € 10

Speciaal aanbod:
Heb je zin in een bijzonder dagje Ameland? Op 19, 20, 21, 22 en 23 juni geef ik een speciale yogales. Ik neem je mee voor een duinwandeling. Onderweg naar het strand vertel ik je een verhaal over de legende van de Duinloper en de kunst van het Duinwandelen.

De legende gaat over 1 van de eerste bewoners van Ameland. Ik neem je mee op een reis door de geschiedenis.

 

Ben je op vakantie met vrienden of familie? Boek een yogales voor je reisgezelschap op het strand:|
Yogales op het strand van Hollum, Ameland
Individueel of groepslessen
Informeer naar de  mogelijkheden: 06 18 37 0729\
email: info@ajani-yoga.nl

Yoga at the beach of Hollum , Ameland
Are you on holiday with friends or family? Book a yogalesson.
group or individual
Information: 06 18 37 0729

Hollum Ameland


Waarom yoga op het strand?

Al vele jaren kom ik op Ameland om yogalessen te geven aan Amelanders.  Misschien heeft het eiland me betoverd. Want ’s avonds liep ik op een avond terug naar mijn logeeradres. Ik keek omhoog; boven me de maan en de sterren. De donkere nacht met het licht van de vuurtoren. Ik begon me af te vragen waarom er zoveel stilte is op deze plek. Volgens mij ligt de stilte in het DNA van het eiland. De plek is ver weg van snelwegen. En om je heen is het begin van een enorme zee.

De stilte

Een keer besloot ik om eerder naar het eiland te gaan omdat ik een boot eerder op het eiland was. Voorafgaande aan de les liep ik via het bos bij Sier aan Zee het bos in. Daar stak een pad door het helm gras en kwam uiteindelijk aan bij de de duinen die Hollum en Ameland beschermen. Ik liep over de toppen van de hoogste duinen. Daar Het eiland had mij in mijn hart gesloten. Ik voelde het. Ik loop en voel de geest van het eiland in de wind op de top van die duin. Alles wat ik heb geleerd. Hoe het mij transformeert. Een stilte die alle stilte overstijgt. Een ontroerende stilte; het moment van innerlijke vrede.

Daarop die top van de duin was de ontdekking van de kunst van het duinlopen: the art of dunewalking. Tijdens de wandeling voorafgaande aan de yogales vertel ik je een verhaal over de legende van de Duinloper en de kunst van het Duinwandelen. De legende van de Duinloper gaat over de tijd dat Ameland ontstond en hoe de eerste bewoner van Hollum het eiland heeft ervaren. Een verhaal over Friezen en hun ontstaan geschiedenis waarbij we kruipen in de huid van de Duinloper. Ik neem je dan ook mee naar een tijd dat Ameland pas ontstond. Over hoe op terpen en kwelders de mens zich wist vestigen. Met deze kennis over het eiland zul je de yogales van uit een hele andere dimensie. Ameland voelt voor altijd als een magische plek en de wereld om je heen zal nooit meer hetzelfde zijn.


The art of dunewalking

you feel the wind through your whole body. The sound of the waves sounds like a beautiful song. Seagulls above you float in formation in the blue air.  A shiny brigth sun warms all your senses. You look down over the sea and clouds. At that exact moment you truly understand the art of dune walking…